O KLUBU

Naš klub je jedan od najstarijih u državi. Osnovan je davne 1953. godine, kada je prvi predsednik  bio Sava Marinkov. Dugogodišnji predsednici su bili, Marko Jokić i Petar Šušnjar. Reprezentacija SFRJ na mediteranskim igrama u Splitu 1979. godine, zauzela je IV mesto a a dva takmičara iz KK Graničar su bili članovi reprezentacije, kojima je za jedan poen izmaklo III mesto. Iza nas su ostali Grci, Turci, Bugari, Alžirci i Makedonci dok su I mesto zauzeli Francuzi, II Španci i III Italijani. Prva destinacija kluba je bila u “Karađorđevoj” ulici u iznamljenoj štali, nakon čega dobija pola štale u stanici konjičke milicije u Temerinskoj ulici.  Nakon rušenja štale, spostvenim i dobijenim sredstvima, kupljen je i  izgrađen objekat kluba na Klisi bb.

Na današnjoj lokaciji se klub nalazi zahvaljujući zahtevu Opštine Novi Sad za ustupljene prostorije na Klisi. Klub je dobio objekte i 33 ha zemlje na sadašnjoj lokaciji. Danas KK Graničar predstavlja mesto gde se okupljaju ne samo ljubitelji konjičkog sporta, već i svi oni koji uživaju u begu od gradske buke i vreve. Česti smo domaćini sportskih događaja, a vrlo rado nas posećuju i ljubitelji konja svih uzrasta koji su uvek dobrodošli da zajedno s nama podele ljubav prema ovim plemenitim životinjama.

 
 

NAJUSPEŠNIJI TRENERI

Luka Krainović
Pajtak Andrija
Đorđe Petrović
Rajko Dokić
Boško Ristić

NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI

Vlada Marinkov
Mića Jokić
Rajko Dokić
Boško Ristić
Vanja Poček

"Idem na Graničar"

Rečenica koja je prešla u naviku našim stalnim članovima i posetiocima. Svi oni su dobro upoznati i sa našim četvoronožnim psećim domaćinima. Ukoliko ste ljubitelj pasa, naš odbor za doček sastavljen od Mede, Blondi, Dede, Malene, Žuće i Himija će vas dočekati mašući repom!

A ukoliko ste slučajno sa sobom poneli nešto da prezalogajite, postaće vam najbolji prijatelji strpljivo čekajući da vam neki zalogaj ispadne iz ruke. 

Kada se ne sunčaju zajedno, možete ih pronaći u štali kako prave društvo jahačima dok spremaju konje.